horgász bot karbantartás

A horgász bot karbantartása

5 tipp a horgász bot karbantartásához…

Ilyenkor télen, amikor a hideg idő miatt többnyire a meleg szobához vagyunk kötve, hasznos dolgokkal is elfoglalhatjuk magunkat. Bár a mai modern anyagokból gyártott horgász botok csak kevés ápolást igényelnek, mégis szemet gyönyörködtető látvány régi botjainkat megint újnak látni.

A karbantartást egyszerűen el lehet végezni és nem is túl időigényes.

A művelet elvégzéséhez szükségünk van egy kis mosogatószerre, langyos vízre, tiszta törlőkendőre és a gyógyszertárakban beszerezhető paraffinolajra.

A műveletet kezdjük a következő módon: egy tál langyos vízbe öntsünk kevés mosogatószert, majd ezzel mossuk tisztára a horgász botokat és hagyjuk őket megszáradni. A papírkendőre vigyünk fel egy kevés paraffinolajat, majd vékonyan töröljük át a horgászbot felszínét. Hagyjuk tíz percig száradni, majd ismét töröljük át egy száraz papírkendővel. Ha évente kétszer-háromszor megismételjük ezt a műveletet, horgász botjaik mindig úgy fognak kinézni, mint újkorukban.

Ha horgászbotunk lakkozása valahol kis mértékű – de tényleg csak kismértékű -.sérülést szenvedett, akkor most ezt is kijavíthatjuk. Először teljes mértékben zsírtalanítani kell a sérülés környékét. Ehhez tökéletesen megfelel a mosogatószeres langyos víz. A sérülés környékét finom csiszolópapírral csiszoljuk át annyira, hogy a lakkréteg vastagsága már ne legyen érzékelhető.

A modellezők boltjában vásárolhatunk színes lakkot, melyekből hatalmas a választék, úgy színben, mint minőségben. Ezzel a lakkal javítsuk ki a színhiányt, majd hagyjuk megszáradni. Száradás után, a sérült részre történő vékony réteg műgyanta felvitelével tökéletesen újjávarázsoljuk horgászbotunkat.

Forrás: Energofish.hu

10 Hasznos tipp harcsa horgászatához

Hasznos tanács

A horgászatok végezetével megtisztított horgász felszerelések, mindig meghálálják a törődést! A szezonban is karbantartott horgász felszerelések, hosszabb ideig viselik el az igénybevételt, mint amelyekkel nem is törődünk. A horgász botjainkat tároljuk mindig horgász botzsákokban. Ha módunk van az orsókat is szereljük le, majd tegyük őket horgász orsó tartó táskába! A védelemhez, már sok féle tároló táskát vásárolhatunk. Óvjuk, védjük felszerelésünket, így sokáig örömmel tudjuk őket használni!

Vélemény, hozzászólás?

Back to top
Termék értesítés Tájékoztatjuk, ha a termék újra elérhető lesz. Kérjük, adja meg az érvényes e-mail címét!