Ultra light álom: ET Wizard Drop Shot pergetőbot és Wizard Spin orsó

Ultra light álom: ET Wizard Drop Shot pergetőbot és Wizard Spin orsó

Előző írásom elején utaltam már arra, hogy a mennyegzői jelzők az új ET Wizard Drop Shot pálca esetében hatványozottan érvényesek és igazak. Elfogultságom, higgyétek el, nem alaptalan. Több hónapos nyúzás után is ez a bot elégíti ki maximálisan az ultra light technika eszközigényét számomra. Az apró plasztik csalik alkalmazása mellett óriási élményt nyújt, s persze minden lehetőséget megteremt a pici wobblerek használatának is.

Horgászmagazin
Bátran állítom, az Enerogo Team történek egyik legkomolyabb pergető botja

Horgászmagazin
Rövid, határozott, és nem ismeri a tréfát

A mára többszáz órát is meghaladó nyüstölés nem látszik a boton, nyele, markolata, gyűrűi, a kötések, az illesztések újszerűen hibátlanok, pedig április óta nagyon sokat volt kézben a kis Drop Shot pálca. Egészen lehetetlen helyzeteket oldott meg, a legváratlanabb szituációban, komoly akció közben bizonyította, ő a képzeletbeli első helyét át nem engedi másnak. Nem győzött teljesíteni, a vele megfogott szebbnél szebb halak – főként domolykók – száma, pedig egyre-másra gyarapodott.

Horgászmagazin
Tilalom utáni szépséges domi, melyet természetesen a
leghűségesebb botommal ejtettem el

Horgászmagazin
Együtt sok halhoz volt szerencsénk, mára összeforrtunk,
elválaszthatatlanok lettünk

A Wizard Classic Jiighez hasonlóan a Drop Shot pálca is IM 8-as karbonszövetből készül. Blankja azonban vékonyabb, a markolat fölötti részen mért átmérője mindössze 8,5 mm! A vékony bottest ellenére hihetetlenül kezes, gyors és határozott pálca, a spicctag utolsó harmadának lágyabb karaktere adja további zseniális tulajdonságát: az apró műcsalikat is katapultként lövi ki magából. De nem is akárhogyan; a célzónán belül nagyon-nagyon pontosan. Ezt a tulajdonságát rendre ki is használom, a szűk patak – ahol gyakran horgászom – partját szegélyező fák, bokrok lelógó ágai alá tudom belőni az apró twistereket, gumihalakat, wobblereket egyaránt.

Horgászmagazin
Ha nem célzol pontosan a túlsó partszegély elé, véged van. Elakadsz,
szakítasz és oda a csalid, ezzel együtt búcsút is inthetsz a hely háborítatlanságának

A 2,10 m-es bot kiegyensúlyozását egy 250-270 gramm tömegű orsóval, vagyis egy 1000-3000 méretűvel oldhatjuk meg kedvünk és igényünk szerint. Ezzel e tömeggel a súlypont a markolat közepén lesz hajszálpontosan.

Horgászmagazin
Pont középen a súlypont, ahogyan az kell

Horgászmagazin
Ezzel a beállítással nem érezzük a bot tartásának, vagy a
sorozatos dobások terhét. Élmény vele a pergetés minden perce

A 9 db ultra könnyű Silicium-karbid gyűrű egyenletesen osztja el a terhelést az egész boton. Fárasztás közbeni tartalékai egészen elképesztőek, még az utolsó pillanatban is képes utánanyúlni egy-egy nagy domolykó végzetesnek tűnő kirohanásának. Nem egyszer mondtam imát a bot fölött, több 40-50 centi közötti domolykó próbált Pákót csinálni belőlem és a 0,16-os monofil zsinegemből, de a pálca megoldotta a lehetetlennek tűnő, vészesen esélytelen helyzetet. Amikor kell, határozott, és kemény, mint egy érettségiztető matektanár, de amikor a helyzet megkívánja, a legkedvesebb vajszívű óvónéni szerepére vált.

Horgászmagazin
Határozott, feszes varázspálca létére fantasztikus akciót tud produkálni

Horgászmagazin
Ahogy a Wizard Classic-ok esetében, úgy a Drop Shot pálcára is
tökéletes választás a Wizard Spin 3000

Egy megbízható mechanizmussal, kiváló fékkel megáldott ET Wizard Spin 3000 pergető orsó kiegészíti a bot tudását. Nemcsak a külső dizájn tekintetében lesz meg az összhang, sokkal fontosabb az, hogy éles helyzetekben teljes mértékben ráhagyatkozhatunk a felszerelésünkre. Az orsó könnyű futása lényeges a pici, kis tömegű csalik használata esetében.

Horgászmagazin
Jól összeszokott páros

Horgászmagazin
6 golyóscsapágy, végtelenített visszaforgás-gátló, könnyű grafit ház,
alumínium dob, precíz fékrendszer, s mindez 266 grammban van összegyúrva

Horgászmagazin
Az előrenéző, döntött, nagy átmérővel rendelkező gyűrűk kiváló
dobási tulajdonságokkal vértezik fel a botot

Horgászmagazin
A legjobbnak gondolt pergető felszerelés is csak egy rideg tárgy a polcokon,
egy fityegő árcédulával. Valójában a kezünkben kel életre, s onnantól kezdve varázsol,
mi pedig átéljük a csodát!

Forrás: Halmos Mihály – www.energofish.hu